обновена 5:26 AM EEST, Jun 20, 2021

Продължава турнирът за учители, организиран от РУО-Търговище

  • Публикувано в Спорт

ruo 250219

Тази събота се проведоха полуфиналите и финалните срещи на състезанието по волейбол, които са част от турнира за учители, организиран от РУО – Търговище, посветен на Националния празник на България – 3 март.

Домакин на проявата бе спортна зала „Дечко Стефанов”.


Общо 12 отбора премериха сили в турнира по волейбол. Те бяха разпределени по равно в 4 групи, като надпреварата за излъчване на победителите във всяка група се проведе в дните 16-17 февруари.

Тази събота първенците се изправиха едни срещу други. Категоричен победител стана отборът на Професионалната гимназия по икономическа информатика „Джон Атанасов”, следван от отборите на Второ средно училище „Проф. Никола Маринов”, Специално училище за ученици с увреден слух „Свети Иван Рилски” и Профилирана гимназия „Симеон Велчев” – гр. Омуртаг.


В неделя в спортна зала „Неделчо Камов” учителите премериха сили и в турнира по тенис на маса. В него се включиха 49 педагогически специалисти от цялата област. Те се надпреварваха индивидуално и отборно.

При мъжете в индивидуалната надпревара победител стана Кенан Рушудов от ПГИИ „Джон Атанасов”. Той спечели и в надпреварата по двойки заедно със съотборника си Делян Стефанов. При жените Дишка Иванова от Второ СУ „Проф. Н. Маринов” се наложи в индивидуалното класиране, а при двойките победители станаха Зорка Харалампиева и Елена Стефанова от Четвърто ОУ „Иван Вазов”.


Спортният турнир продължава на 9 и 10 март, когато е футболната надпревара в спортна зала „Дечко Стефанов”.