charovna2017

обновена 11:10 AM EEST, Apr 8, 2020

”Торнадо” - за първи път с отбор при мъжете на Купа „България”

  • Публикувано в Спорт

54518928 2209976035734964 917813762168193024 n

В зала „Строител” в Пловдив се проведе Държавното лично-отборно първенство  за Купа България по спортна гимнастика за мъже, жени, младежи, юноши и девойки старша възраст.

За първи път  в историята на гимнастиката в Търговище, СК ”Торнадо” участва с отбор във възрастта мъже.

Георги Иванов, Станислав Кирилов, Ивелин Иванов и Исмет Исметов се класираха на пето място отборно /Георги, Станислав и Исмет за първа година в тази възраст/.

В индивидуалното класиране, макар и за първи път при мъжете, Георги Иванов, подкрепян от съотборниците си, грабна бронзовия медал в многобоя след стабилна, мъжка игра, каза треньорът Снежана Стоянова.

В шампионата на уреди прибави още два бронзови медала на прескок и висилка към колекцията си и грамоти за призовата осмица на останалите уреди.

Треньорите на клуба Йордан Савов, Борислав Илиев и Снежана Стоянова и съдията на клуба Николай Димитров  са  изключително доволни от представянето на момчетата. С това състезание започна спортно-състезателната година на СК ”Торнадо”. Предстоят още много състезания с по-малките гимнастици, първото от които е на 30 март във Варна-първи етап на Държавното първенство. От тази година БФГ прибави към Спортния календар нова възраст-„деца” до 7г. и СК ”Торнадо”ще участва и в тази възраст с отбор от 5-7-годишни възпитаници на ЦПЛР-ОДК Търговище, съобщават от Клуба.