charovna2017

обновена 8:59 AM EEST, Sep 19, 2019

Три медала от Държавното първенство за „Вариант 5“

  • Публикувано в Спорт

60723153 1339878289510624 4867954776970625024 n

Край Пещера и Брацигово се проведоха три старта от Държавното първенство по ориентиране - смесена спринтова щафета, средна дистанция и спринт за младежи, девойки, мъже и жени.

Организатор на състезанията бяха Българска федерация ориентиране, спортен клуб по ориентиране „Вариант 5“ Търговище, със съдействието на Община Пещера и Община Брацигово.


В спринтовата щафета, която се проведе в центъра на град Пещера, СКО „Вариант 5“ се окичи с медали в двете възрастови групи. В елитната категория Цвета Илиева, Кирил Николов, Иван Сираков и Мария Дерменджиева спечелиха победата в много оспорвана битка със сребърните медалисти от Компас крос Русе и бронзовите - Младост Благоевград.

С тази шеста поредна победа „Вариант 5“ продължава да е единственият победител в елитната група в тази дистанция от възникването на дисциплината у нас.

Вторият ни отбор също се представи изключително добре и се пребори за четвъртото място в крайното класиране. В него участие взеха Яна Илиева, Димитър Желязков, Атанас Вълев и Бетина Бонева, сподели треньорът Петранка Ангелова.


Младежите ни в състав Емили Александрова, Здравко Овчаров, Калоян Петров и Ренета Ненкова се справиха много добре и спечелиха бронзовите медали. Победители в тази група стана отборът на Истрос Русе, следвани от Валди София.


В средната дистанция Иван Сираков и Димитър Желязков от "Вариант 5" останаха съответно на 4-то и 6-то място при Мъже елит, където победител стана Ивайло Каменаров от Компас Крос Русе. Яна Илиева се справи много добре с маршрута и зае 4-то място при девойките до 20 години. Цвета Илиева, както и Здравко Овчаров заеха 8-мите места съответно при Жени елит и младежите до 20 години.


В град Брацигово се проведе спринтовата дистанция от държавното първенство. Убедителна титла в мъжкия елит взе Иван Сираков от "Вариант 5", второ и трето място останаха за Ивайло Каменаров от Компас Крос Русе и Апостол Атанасов от Трапезица 1954 В.Търново.

Димитър Желязков остана на 7-мо място. Цвета Илиева зае престижното 6-то място в женската елитна група. Една от младите надежди на „Вариант 5“ – Емили Александрова, се справи отлично по кривите и на места стръмни улици на гр. Брацигово и остана само на секунда от бронзовия медал при 20-годишните девойки, въпреки, че все още е на 14 години, разказа Ангелова.
В съпътстващите състезания за купа „Пещера“ и купа „Брацигово“ Рая Дианова беше безапелационна при 12-годишните момичета, а Юлия Георгиева победи при 16-годишните в спринтовата дистанция за купа „Брацигово“.