обновена 11:11 AM EEST, Aug 11, 2020

Отлично представяне на СК ”Торнадо” на Държавното във Варна

  • Публикувано в Спорт

62066600 10215148407890615 1468791030395437056 n

СК "Торнадо" се представи отлично на Държавното първенство за Купите на България по спортна гимнастика за детско-юношеските възрасти.

Състезанието се проведе в Двореца на спорта във Варна и бе открито от легендарния Йордан Йовчев. С едноминутно мълчание бе почетен доайена на търговищката гимнастика Христо Колев.

СК ”Торнадо” се представи с отбори във всички възрасти с гимнастици, възпитаници на ЦПЛР-ОДК Търговище. За първа година във вътрешния календар на Федерацията бе включена нова възраст–деца до 8 години. За голяма радост на треньорите Йордан Савов, Борислав Илиев и Снежана Стоянова 6-7 годишните Християн Златев, Онур Хикмет, Даниел Господинов, Калоян Костов, Джан Тахиров и Светозар Захариев се представиха отлично и грабнаха купата за трето място отборно в конкуренция с над 10 отбора.

Индивидуално Християн Златев е вицешампион, а Онур Хикмет остана четвърти, на по-малко от десета от третото място.

Във възрастта момчета младша СК “Торнадо“ участва с два отбора. Първият отбор в състав Данаил Руменов, Християн Василев, Мерт Ахмед, Павел Милчев, Алегзандър Иванов и Даниел Недков останаха четвърти в отборното класиране, а вторият отбор-Николай Лалов, Алкай Ферайдин, Александър Тотев, Берк Зюхтюев и Иван Стоичков-девети.

Данаил Руменов и Християн Василев намериха място в призовата осмица на всички уреди. И отборът на момчетата старша – Радостин Янев, Миркаан Даян Стефанов, Константин Куцарав и Шуаийп-Ефе Мартинов останаха четвърти в отборното класиране. Но в тази възраст в индивидуалното класиране в многобоя след отлична игра шампион в многобоя и носител на купата на България стана Радостин Янев, а Миркаан Даян Стефанов окичи гърдите си с бронзов медал.

В шампионата на уреди Миркаан стана шампион на халки и вицешампион на успоредка. Радостин спечели три бронзови медала на прескок, халки и висилка.

Отборът на юношите старша /Георги Стоянов, Джан Мустафов, Димитър Иванов и Златко Златков/ остана втори след ЦСКА. В индивидуалното класиране Георги Стоянов е вицешампион в многобоя. В шампионата на уреди Георги е шампион на висилка и вицешампион на халки.