charovna2017

обновена 1:08 PM EEST, Oct 12, 2019

Търговище е домакин на финалите на Ученически игри по баскетбол

  • Публикувано в Спорт

6

Днес в Спортна зала „Дечко Стефанов” официално бяха открити 35-те Ученически игри по баскетбол „Юноши” VIII-X клас.

На събитието присъстваха областният управител Митко Стайков, началникът на РУО – Търговище Елка Станчева, експерти от РУО и общинската администрация и др. Организатори са Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Българска асоциация „Спорт в училище”.

b13

„Удоволствие е за мен да Ви приветствам с добре дошли в Търговище. Фактът, че сте на финалните състезания, означава, че сте най-добри по баскетбол във Вашата възрастова група, за което Ви поздравявам. Искам да Ви пожелая спортсменска игра, успех на всички участници и да покажете най-доброто от себе си”, заяви Елка Станчева и официално откри състезанието.

Приветствие към участниците отправи и областният управител, който им пожела успешно представяне в състезанието.

Във финалите по баскетбол участват общо 10 училищни отбора от Варна, Търговище, София, Велико Търново, Видин, Силистра и други градове. Те са разпределени в две групи, като срещите ще се провеждат на принципа всеки срещу всеки. Първата среща бе между отборите на София и Правец, а след официалната част по откриването се срещнаха отборите на Варна и Видин.

Търговище е представен от отбора на ПТГ „Цар Симеон Велики”. Момчетата ще се изправят срещу тимовете на Велико Търново, Силистра, Стара Загора и Златоград. Решаващите срещи за определяне на първите шест отбора, които ще се борят за челните места, ще бъде в неделя, когато ще се проведе официалното награждаване и закриването на финалите по баскетбол.