обновена 7:25 AM EEST, Jul 8, 2020

Юношите на България и Румъния играят контроли в Търговище преди Европейското по баскетбол

  • Публикувано в Спорт

zala dstefanovtg

Търговище ще бъде домакин на две контролни срещи по баскетбол на юношеските национални отбори на България и Румъния до 18 години.

В момента 16 младежи от българския тим, заедно със страши треньора си Ивайло Желев и помощника му Георги Бакалов, са на лагер на Търговище. Той започна от 15 юни и ще продължи до неделя, когато националите ще отпътуват за приятелски турнир в Серес, Гърция, каза за TargovishteBg.com Стихомир Стоянов - регионален представител на Българската федерация по баскетбол.

Той със задоволство отбеляза, че Търговище е предпочитан като домакин на летни лагери от националите ни по баскетбол, заради отличните условия за тренировки и отдих, които предоставя на спортистите.

В националния юношески тим до 18 г. има младежи от различни клубове на страната - от Варна, София, Правец, Ботевград, Самоков, а двама тренират в Испания и Италия, допълни Стоянов.

Утре в Търговище ще пристигне румънският отбор, който ще премери сили в първата контрола преди Европейското с българските национали от 18,00 часа в Спортна зала „Дечко Стефанов“. Вторият двубой ще се играе в събота от 11,00 часа.

След завръщането си от съседна Гърция нашите юноши ще останат на лагер в Благоевград, откъдето ще заминат за Европейското първенство по баскетбол  - Дивизия Б в гр. Орадя, Румъния. То ще се проведе от 26 юли до 8 август.