charovna2017

обновена 9:04 AM EET, Feb 26, 2020

СКСГА „Светкавица” с една отборна и 13 индивидуални титли „Държавен шампион“

  • Публикувано в Спорт

66696870 2321178724808661 5324927318601236480 n

СКСГА „Светкавица” участва в Държавното първенство по спортна гимнастика със състезатели в шест възрастови групи.

Въпреки краткия период за подготовка, 6-годишният Шахан Шевкетов се представи достойно  и беше награден с медал за своето участие.

При момчетата младша възраст отборът в състав Толга Абдурахманов, Джем Ахмедов, Стоян Вълчев, Петър Ненчев и Онур Топчу се класира на шесто място в отборната надпревара. Индивидуално Толга Абдурахманов е държавен шампион в многобоя за 2019 г. В шампионатите на уреди е с 5 златни и 1 бронзов медал. Джем Ахмедов имаше два финала – на прескок се класира на 7-мо място, а на кон с гривни – на 6-то място.

Отборът при момчета старша възраст, който беше шампион в ДТ за Купите на „Р. България” 2019 г. в град Варна, успя да защити титлата си и на Държавното първенство, благодарение на самоотвержената игра на Илкай Шевкетов, Огнян Николаев, Александър Христомиров, Дилян Хараламбиев и Александър Христов. В индивидуалното класиране Илкай Шевкетов е вицешампион в многобоя, бронзов медалист на кон с гривни, четвърти на земна гимнастика и висилка и зае 5-то място на прескок. Александър Христов е на 5-то място в многобоя, държавен шампион на земна гимнастика и успоредка и на 6-то място на кон с гривни. Огнян Николаев зае 4-то място на успоредка. Момчетата от отбора бяха наградени с купа и медали за първото място.

При юношите СКСГА „Светкавица” участва с двама състезатели в юноши младша възраст -  Валентин Витанов и Ростислав Христов, и двама при юноши старша възраст Младен Младенов и Сезер Топчу. В шампионатите Младен участва на пет уреда, като записа 4-то място на висилка, 6-то място на земна гимнастика, две 7-ми места на кон с гривни и халки и 8-мо място на прескок. Сезер Топчу е 8-ми на кон с гривни.

Теодор Трифонов при младежи изпълни програмата си отлично и е държавен шампион при младежи за 2019 г. Участва в шест шампионата на всички уреди, като на земна гимнастика, халки, прескок и висилка е със златни медали, на успоредка спечели сребърен медал, а на кон с гривни е на 7-мо място.

Веднага след финалите по спортна гимнастика се проведе традиционният турнир за Купи „Дженерале”, организиран от Йордан Йовчев. За СКСГА „Светкавица” играха Толга Абдурахманов – момчета младша възраст, и две момчета старша възраст Александър Христов и Илкай Шевкетов.  Отборът ни зае второ място, заедно с отбора на „Левски Спартак”. Децата бяха наградени с чек за 250 лева, купа, медали и подаръци. За втори пореден път в индивидуалното класиране Толга Абдурахманов стана шампион и получи купа, медал и подаръци, разказа председателят на Клуба Румяна Станчева.