charovna2017

обновена 11:10 AM EEST, Apr 8, 2020

Пет купи и много медали за СК“Торнадо“ от Държавното първенство

  • Публикувано в Спорт

66446967 608941259628072 4890763376889692160 n

Над 600 гимнастици от цяла  България в продължение на седмица разпределяха шампионските титли на Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика  за 2019г. в  зала „Арена армеец” в гр. София.

СК ”Торнадо” Търговище участва  с отбори в пет възрасти - в най-новата възраст - деца до 8 г., с два отбора при  момчетата младша, момчетата старша,  юношите младша  и мъже,  съставени от   гимнастици от ЦПЛР-ОДК. Възпитаниците на треньорите Йордан Савов, Борислав Илиев и Снежана Стоянова се представиха отлично и спечелиха отборни купи във всички възрасти.

Най-малките - шест и седемгодишните Християн Златев, Онур Хикмет, Даниел Господинов, Калоян Костов, Джан Тахиров и Светозар Захариев подобриха класирането си от Купа България и от трето се наредиха на вицешампионското стъпало на стълбицата.

В многобоя Християн Златев е пети, Онур Хикмет-седми, а Даниел Господинов-девети.

Малко не достигна на първия отбор при момчетата младша /Данаил Руменов, Християн Василев, Мерт Ахмед, Павел Милчев, Даниел Недков и Алегзандър Иванов/ за третото отборно място и  останаха отново четвърти.

Вторият отбор /Николай Лалов, Александър Тотев, Алкай Ферайдин, Берк Зюхтюев и Иван Стоичков/ се класира на девето място. В индивидуалното класиране Данаил Руменов е четвърти, както в многобоя, така и на уредите. Християн Василев е шести в многобоя и в призовата осмица на уредите.

И отборът на момчетата старша подобри класирането си от Купа България и грабна купата за трето място. Миркаан Даян Стефанов е трети в многобоя и в призовата осмица на уредите. Шампионът от Купа България Радостин Янев остана шести в многобоя и в призовата осмица на уредите.

Юношите младша /Георги Стоянов, Джан Мустафов, Димитър Иванов и Златко Златков/ са вицешампиони за 2019г. Георги Стоянов е шампион на халки и висилка, трети на кон с гривни и четвърти в многобоя. Макар и контузен, Пламен Шейтанов  взе участие на два уреда – кон с гривни и халки. В шампионата завоюва бронзов медал на кон с гривни и остана четвърти на халки /с еднаква оценка с третия/.

За първи път в историята на търговищката гимнастика СК“Торнадо“ участва и с отбор при мъжете на Държавно първенство. Те постигнаха  най-големия успех. Георги Иванов, Исмет Исметов и Станислав Кирилов станаха вицешампиони на България за 2019г. Георги Иванов е вицешампион в многобоя,  прескок, успоредка и висилка и пети на останалите уреди. В шампионата на уреди Исмет Исметов е в призовата осмица на халки, успоредка и висилка.

Гимнастиците бяха наградени от изпълнителния директор на европейската федерация по гимнастика Лиза Уортман, секретаря на БФГ- Йордан Йовчев и Президента на БФГ-Красимир Дунев.