обновена 2:44 PM EEST, Oct 23, 2020

Цветелин Цонев отново на подиума в картинг състезание от SWS шампионата

  • Публикувано в Спорт

Lauta8 2

През изминалия  уикенд се праведе 8 кръг от летния  SWS картинг  шампионат.

Състезанието на писта „Лаута“ бе предпоследно за сезона, а Цветелин Цонев успя да запази концентрация и да покаже най-доброто от наученото през сезона. В квалификацията  стартира от трета  позиция, загуби две в първия завой, но след добро каране финишира четвърти.

Във финала стартира от 4 позиция  и финишира с 3-то време, което го нареди  на 3 позиция на старта на супер финала.

Напрежението в края на състезателния ден предпостави  борбата за победата  да прехвърли границите на преценения риск. Лидерите в клас „Джуниър“ Делян Мишинков и Максимилиян Колев се удариха в суперфинала,  но успяха да продължат в сътезанието, а инцидентът  не уплаши младия търговищки пилот. Колев взе победата, въпреки наложеното от съдиите наказание (3 сек. добавено време), а Цонев успя да запази втората позиция пред лидера в шампионата Делян Мишинков.

Lauta8 3

Успоредно  с  участието  си в националния шампионат, част от световните „SODIWSERIES“, Цветелин Цонев започна подготовката си за участие в Националните картинг серии в клас „Мини”  през 2020 г.  На 14.09.2019г. на картинг  писта Хасково се проведе  първият еднодневен тест с шаси  на фирмата „ОК1”. В програмата  за подготовката бяха планирани и направени  5 стинта по 14 обиколки. Бяха постигнати предварително  поставените цели от треньора Атанас Гъдев, а подготовката продължава по предварително подготвеният график.

В момента Цветелин е трети във временното класиране на писта „ Лаута“ със 167 точки. 

Този  уикенд за амбициозния пилот  предстои ново предизвикателство - участие в демонстративно състезание част от програмата на „ПИСТА БУРГАС 2019“ – заключителен старт от шампионата на Затворен маршрут на страната.

Финалът на летния  шампионат  предстои на 03.11.2019г.

Стилиян Тенчев