обновена 11:42 AM EEST, Jul 16, 2020

Нови успехи за СКСГ „Светкавица” от турнира “Седемте тепета”

  • Публикувано в Спорт

75388456 423136391702465 3225841363547324416 n

В Пловдив се проведе традиционният турнир по спортна гимастика “Седемте тепета”.

Състезателите бяха разделени в пет категории по възраст. СКСГ „Светкавица” гр. Търговище имаше участници в четирите категории и в комплексното класиране на клубовете, участващи в турнира, се класира на четвърто място.

От осемте състезатели заявени за участие в Пловдив, четирима бяха поразени от вирус вечерта преди турнира. Момчетата бяха изтощени и едва завършиха състезанието, а Толга Абдурахманов не можа да участва, сподели председателят на клуба Румяна Станчева.

В първа категория Шахан Шевкетов се представи отлично и се класира втори в многобоя. Той завоюва още пет сребърни медала в шампионата на отделните уреди, а на прескок е на пето място.

В трета категория Джем Ахмедов, въпреки вируса, се представи добре и завоюва бронзов медал на прескок, 4-то място на земна гимнастика и две осми места – в многобоя и на успоредка.

В четвърта категория Александър Христов успя да се пребори на коронния си уред земна гимнастика за първото място и се окичи със златния медал. Той завоюва и два сребърни медала – на висилка и прескок, а в многобоя и на успоредка се окичи с бронзовите медали, но остана на 6-то място на кон с гривни.

Александър Христомиров игра много добре, но един фал на успоредка го изпрати на шесто място в многобоя, а на прескок остана четвърти.

Илкай Шевкетов и Огнян Николаев не можаха да изиграят програмата си, тъй като бяха много отпаднали, но въпреки всичко геройски се пребориха с шестте уреда. Илкай записа три 5-ти места – на земна гимнастика, успоредка и висилка. В тази възраст нашите състезатели са почти с изравнени възможности, но в шампионата на уреди имат право само двама от клуб да се класират, каза още Станчева

В пета категория Ростислав Христов се представи много добре, като се класира 3-ти на прескок, 4-ти на земна гимнастика и завоюва пет 6-ти места – в многобоя и на останалите уреди.

Съдия в състезанието беше Дмитрий Николов, а извеждащи треньори Румяна Чукарска и Свилен Дянков.