обновена 11:01 AM EET, Mar 3, 2021

Отлично представяне на „Торнадо” на Международния фестивал „Дунавска перла” в Русе

  • Публикувано в Спорт

79374329 2608192869273758 6063575433390063616 n

В зала „Арена Русе“ се проведе Международният фестивал по гимнастика „Дунавска перла” в четири вида спорт – спортна и художествена гимнастика, акробатика и масова гимнастика.

Участие взеха състезатели от 9 държави.  Единадесет  гимнастици  на КСГ ”Торнадо” Търговище, възпитаници на ЦПЛР-ОДК, участваха в четири категории. В първа категория до 8 г. абсолютен шампион със седем златни медала е Мерт Ахмед, следван от Християн Златев и Онур Хикмет в многобоя.

Онур Хикмет спечели още един сребърен и три бронзови медала. Даниел Господинов е със сребърен медал на кон с гривни.

Във втора категория Данаил Руменов е трети в многобоя и с пет медала на уредите, а Християн Василев е вицешампион на висилка.

В следващата – трета категория, Миркаан Даян Стефанов е с три бронзови медала на уредите, а Радостин Янев с един бронзов. Константин Куцаров е в  призовата шестица на уредите.

Георги Стоянов се завърна с голям успех. В четвърта категория е трети в многобоя и се окичи с два сребърни и три бронзови медала на уредите. Димитър Иванов е в призовата шестица на уредите.

Треньорите на клуба Добромир Стойнев, Борислав Илиев и Снежана Стоянова са изключително доволни от представянето на възпитаниците си и бяха лично поздравени от кмета на града Пенчо Милков, който е баща на двама гимнастици от Русе.