обновена 6:58 AM EEST, Jul 8, 2020

Коледно щафетно бягане ще се проведе в събота

  • Публикувано в Спорт

trg otv09171

До момента 3 отбора са заявили участие в коледното щафетно бягане, което Община Търговище организира на 14 декември.

То ще се проведе на площадката за спорт и култура „Стадиончето“, където е разположена ледената пързалка. Записването на отборите, които трябва да са съставени от по 4 души, е възможно и на място, в деня на събитието. Регистрацията започва в 10.00 часа. В 10.15 часа пък ще се проведе кратка танцова разгрявка, след което ще бъде даден и старт на състезанието. 

Припомняме, че отборите могат да бъдат съставени от приятели, семейства, колеги или други конфигурации. Те ще се съревновават по два едновременно, преминавайки зигзаг терен. Всеки бегач ще трябва да пренесе специален товар – на гърба си чувала на Дядо Коледа, който придържа с едната ръка, а в другата ръка – лъжица с шоколадово яйце. Желателно е всеки участник да носи забавен коледен костюм или коледен аксесоар /шапка, рогца, домино и други/. Първите три най-бързи отбора ще получат награди. Ще има музика и изненади за всички участници.

Община Търговище ще осигури и карнавални рамки за снимки, с които всички присъстващи ще могат да се фотографират. Снимките могат да бъдат качени във Фейсбук, с хаштаг #КоледнОчакване и придружени с лично коледно пожелание към приятели и към всички съграждани.

Предварителни заявки за участие се приемат на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и на тел.: 0601/6 87 37, 6 86 93, до 17:00 ч. на 13 декември.

Община Търговище отправя покана към всички съграждани да се включат в щафетата и заедно да споделим празничния дух и радостта от коледното очакване.