обновена 11:31 AM EET, Oct 31, 2020

Избраха Топ 10 на Спортното училище в Търговище

  • Публикувано в Спорт

a16012010

Вчера се проведе церемония по отличаване десетте най-успешни  ученици на Спортно училище „Никола Симов“ - Търговище.

Събитието се състоя в залата за кафе-театър на ОНЧ „Напредък 1864“ - Търговище.

Областният управител Митко Стайков награди класираните на първите три позиции. Състезателката по вдигане на тежести Ивана Петрова е отличена с първото място. През 2019 г. тя стана вицешампион на Европейското първенство за жени в кат. 45 кг в гр. Батуми, Грузия. Челната тройка допълниха състезателят по спортна гимнастика Теодор Трифонов и Сали Салиев  – борба. През годината те имат успешни представяния на национални, европейски и международни спортни форуми.

„Вие, деца, сте гордост както за Вашето училище, така и за Община Търговище и за цяла Търговищка област.  С постиганите успехи Вие разпространявате името на Търговище и авторитета на единственото в региона спортно училище“ – каза в обръщението си Стайков. „Уверявам Ви, че ще направим всичко възможно да подкрепяме талантливите възпитаници на учебното заведение, техните треньори и преподаватели, за да имате по-добри условия за обучение и тренировки и да продължите  да славите СУ  „Никола Симов“, град Търговище и България“ – изтъкна той и пожела здраве, спортен хъс и борбен дух на всички млади спортни надежди на училището. „Дерзайте и постигайте нови и по-високи резултати, за радост и гордост на всички нас“ – каза в заключение областният управител.

Отличените млади спортисти и  гостите в залата имаха възможността да се насладят на изпълненията клуба по гимнастика „Торнадо“, школата по модерен балет „Вега“ и клуба по художествена гимнастика „Алегро“.