обновена 11:23 AM EEST, Aug 5, 2021

Най-активните в инициативата „Европейски ден на спорта в училище" - с награди от областния

  • Публикувано в Спорт

2002202

Областният управител Митко Стайков връчи сертификати и подаръчни ваучери на най-активните участници в Европейския ден на спорта за 2019 г.


Инициативата се проведе на 27.09.2019г., когато бяха организирани множество различни спортни събития с участието на над 95 000 ученици на национално ниво.
След отчитане на резултатите, стана ясно, че общо 24 учебни заведения с 4 894 ученици и 691 учители и родители от област Търговище са участвали в различни събития в подкрепа на спорта и физическата активност сред подрастващите.

За община Търговище с най-голяма активност е Детска градина „Снежанка“ с празника „Движа се, играя и полезностите зная“. В него са участвали близо 90% от децата и 170 родители и официални гости. 
Победител по масовост в община Попово е Професионална гимназия по техника и лека промишленост. В училището е организирана 180-минутна спортна инициатива под надслов „Спортувай и живей здравословно“ с участието на всички ученици, преподаватели и родители. Организиран е и велопоход, в който са се включили 20 ученици и трима учители по маршрут Попово – Сеячи – Невски – Маринкалъка.

В община Омуртаг най-активни в мероприятието са били от Основно училище „Георги Бенковски“, с. Беломорци, а в община Антоново – от Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Антоново. Средно училище „Васил Левски“, гр. Опака е водещо с организирания 240-минутен спортен празник. 
Областният управител изказа благодарност към участниците за добрата подготовка и активното участие на ученици и учители, както и привличането на родителската общност, тъй като подобни инициативи допринасят за по-добър и здравословен начин на живот на подрастващите.