обновена 12:19 PM EEST, May 17, 2024

Обновяват залата по вдигане на тежести в Търговище

  • Публикувано в Спорт

2703201

Започна обновяването на залата по вдигане на тежести в Търговище.

Днес областният управител  Митко Стайков проследи напредъка по строително-ремонтните дейности. Седмица след като стартира ремонтът на залата, в която ежедневно тренират щангистите от СК „Светкавица” – Търговище, вече са подменени покривната конструкция и ел.-инсталацията.

Старата, прогнила дограма е подменена с нова от PVC.  Строителните работници са конструирали окачени тавани на всички прилежащи помещения и поставят вътрешна изолация по стените. Предстои да бъдат обновени подовата настилка и санитарните възли.

Обновяването на залата стана възможно с подкрепата на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който лично се запозна в началото на миналата година с неблагоприятните битови условия, при които тренират спортистите.

Последва изготвяне на проект и обявяване на обществена поръчка, при изпълнение на които бяха отпуснати и необходимите средства. В ремонтните дейности ще се инвестират общо 70 000 лв. от бюджета на Министерството на младежта и спорта.

Залата по вдигане на тежести се намира в двора на единственото в областта спортно училище. „За нас е изключително важно да подкрепяме нашите спортисти, които с успехите си прославят Търговище по света” – категоричен бе областният управител, като не пропусна да отбележи, че именно в тази зала всеки ден тренира и европейската шампионка Ивана Петрова.

Очаква се ремонтните дейности да приключат до средата на месец април.