обновена 1:18 PM EEST, Jun 4, 2020

Министър Кралев посети обновената зала по вдигане на тежести в Търговище

  • Публикувано в Спорт

3004207

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев вчера беше в Търговище, за да се запознае на място с извършените строително-ремонтни дейности в тренировъчната зала по вдигане на тежести.

Министър Кралев бе посрещнат от областния управител на Търговище Митко Стайков. Заедно с кмета на Община Търговище д-р Дарин Димитров, секретаря на общинската управа Христалина Халачева и началника на РУО – Търговище Елка Станчева посетиха залата по щанги, която е част от материално-техническата база на единственото в областта спортно училище.

Министерството на младежта и спорта отпусна финансиране в размер на 70 000 лв. за цялостно обновяване на тренировъчната зала, в която всекидневно своите способности усъвършенстват възпитаниците на спортен клуб по вдигане на тежести „Светкавица“ – Търговище.

В залата по щанги са приложени дейности и мерки по енергийна ефективност. Подменени са покривната конструкция, ВиК и ел.-инсталациите. Монтирана е нова PVC дограма. Положена е вътрешна изолация. Конструирани са окачени тавани на всички прилежащи помещения. Обновена е подовата настилка. Подменени са санитарно-техническите съоръжения.

Своята благодарност към министър Кралев изрази треньорът на търговищките щангисти Илиян Събев.

„Министерството на младежта и спорта винаги откликва на нуждите на работещите в страната ни състезатели и отбори. Щастлив съм, че щангистите от Търговище ще се подготвят при подходящи условия, а ние ще очакваме нови постижения от национален и международен ранг“ – коментира Красен Кралев.

Министърът обяви, че ще съдейства за осигуряване на финансов ресурс за закупуване на ново обзавеждане на залата, спортни уреди и други пособия, необходими за нормалното протичане на тренировъчната дейност на състезателите от спортния клуб в Търговище.

От своя страна областният управител на Търговище изтъкна, че е удовлетворен от постигнатите тук резултати. Стайков подчерта, че значимите проекти както в спортната сфера, така и в други обществено полезни направления, срещат разбиране и одобрение от страна на управляващите, което е видимо във всички общини от региона.