обновена 3:29 PM EET, Oct 27, 2020

Отлично представяне на Цветелин Цонев с SWS шампионата

  • Публикувано в Спорт

kr 10820

На крачка от победата в генералното класиране на петия кръг от летния любителски картинг шампионат, клас „Junior“ – част от световните SWS серии, остана Цветелин Цонев.

На писта „Лаута“ в Пловдив търговищкият пилот спечели полпозишън във финалното състезание, постигайки най-добро време в квалификациите. Като стартира уверено, Цонев си осигури добър аванс, а за второто място оспорвана битка водиха лидерът в шампионата Виктор Николов и Петър Шингов.

 kr 20820          

С постигнатото най-добро време във финала Цветелин стартира от полпозишън и в суперфинала. В битката за първото място Николов успя да го изпревари преди влизането в първия завой и пое лидерската позиция, а Цонев го преследваше упорито. В четвъртата обиколка картингът на търговищкия пилот загуби мощност и угасна. Цонев успя да го рестартира и достигна до финала на седма позиция, с което си осигури второто място в генералното класиране за състезанието.

           

След 5 от планираните 8 кръга на „Лаута“ Цветелин Цонев (1302 т.) заема второ място във временното класиране след лидера Виктор Николов (2402 т.). Трети и четвърти са съответно Габриел Александров (979 т.) и Кристиян Димитров (913 т.).

           

След двуседмична пауза на Цветелин му предстои сериозно предизвикателство. На 22 август на картинг пистата в Хасково за втори път търговищкият пилот ще участва в състезание от SWS Endurance 5 H за отбора на „Kart Racing Haskovo“, а на 23 август е поредният кръг от SWS Junior шампионата на писта „Лаута“.

Стилиян Тенчев