обновена 3:29 PM EET, Oct 27, 2020

Две състезания в един уикенд за Цветелин Цонев

  • Публикувано в Спорт

Lauta 0820

Тежък, но успешен бе изминалият уикенд за амбициозния търговищки картингист.

На писта Хасково в събота вечер се проведе кръг от Endurance шампионата. С новосъздадения отбор „Junior Racing“ в състав Цветелин Цонев, Виктор Николов, Георги Илиев и Петър Шингов, той регистрира второ участие в състезание за издръжливост. Поради високите температури, надпреварата стартира в 18 ч., а за четири часа победителите „KEB Racing“ успяха да завъртят 244 обиколки по дългата близо 1000 м състезателна писта. Съгласно регламента, в рамките на надпреварата всички отбори трябваше да изпълнят по 11 пит-стопа. „Junior Racing“ завършиха на шесто място, а след близо 60 км, изминати в състезателна обстановка (за всеки от отбора), младите пилоти останаха да покарат почти до полунощ, без видимо да усещат умора.

Junior Racing Haskovo 2 1           

В неделя на писта „Лаута“ в Пловдив се проведе шестият кръг от летния любителски SWS Junior шампионат. В свободните тренировки Цонев завърши втори сред единайсетте участници. От този момент дойдоха проблемите за Цветелин. Жребият му отреди картинг, който имаше технически проблем. Добрият старт и спечелените позиции в началото на финала нямаше как да бъдат поддържани с конкурентно темпо. В крайна сметка, с точките от четвъртото място във финала и шестото в суперфинала, Цонев продължава да е втори във временното класиране. В състезанието се включи още един начинаещ търговищки пилот – Самуил Славев, за когото това бе второ участие в официален старт от шампионата.

           

Предпоследният кръг от шампионата е планиран за 12.09.2020 г., а поредният старт от шампионата за издръжливост, на писта „Хасково“, ще се проведе през втората половина на същия месец.

                                                                      

Стилиян Тенчев