обновена 2:28 PM EET, Jan 20, 2021

Отлично представяне на "Торнадо" във Варна

  • Публикувано в Спорт

120868882 4061409683887961 6500113499099903164 n

В продължение на 4 дни Дворецът на с спорта във Варна бе дом на гимнастиката след принудителното прекратяване на състезанията, заради пандемията.

И трите отбора на търговищкия клуб се класираха в призовата тройка в отборното класиране.

Вицешампиони след "Левски" са момчетата до 10 г. - Мерт Ахмед, Даниел Господинов, Димитър Лалов, Николай Лалов и Даниел Недков.

Вицешампиони са и момчетата старша в състав - Радостин Янев, Константин Куцаров, Данаил Руменов, Християн Василев, Иван Стоичков и Павел Милчев. Трето място спечелиха най-малките деца до 8 г.- Онур Хикмет, Волкан Кемал, Светозар Красимиров, Борислав Иванов, Алпер Ъшък, Едис Мартинов, Виктор Господинов и Даниел Димитров.

Изключително доволни са треньорите на клуба Добромир Стойнев, Йордан Савов и Снежана Стоянова от индивидуалното класиране.

Абсолютен шампион и носител на Купата на България е Георги Стоянов, в най-голямата възраст - юноши старша. Заедно с Миркаан Даян Стефанов в шампионата на уреди окичиха гърдите си с много медали. Георги е шампион на халки, вицешампион на земя, кон с гривни, висилка и трети на успоредка.

На рождения си ден Миркаан е трети на кон с гривни и халки и в шестицата на другите уреди.

При най-малките - 7 г., Онур Хикмет се представи блестящо и само съдийски машинации го оставиха на 0,003 т. трети в многобоя. Мерт Ахмед, макар и с година по-малък във възрастта си, се представи отлично. На земна гимнастика е вицешампион, шести в многобоя и в шестицата на останалите уреди. В същата възраст Димитър Лалов е седми на кон с гривни. При момчета старша Радостин Янев е вицешампион на прескок с 0,005 т.от първото място, трети на висилка, шести в многобоя и в шестицата на останалите уреди. Константин Куцаров е пети на кон с гривни. Всички гимнастици се справиха отлично с първото си състезание за годината, разказа треньорът Снежана Стоянова.