обновена 4:14 PM EET, Jan 15, 2021

Цветелин Цонев с вицешампионска титла

  • Публикувано в Спорт

krt 1020

В неделя на писта „Лаута“ в Пловдив се проведе осмият кръг от летния любителски SWS Junior шампионат.

Състезанието бе последен кръг за сезона, а правилното разпределение на силите се оказа решаващо за крайното класиране на 12-годишния търговищки пилот. В надпреварата Цонев заложи на сигурността, като без да поема излишни рискове, стигна до четвърто място във финала и трето в суперфинала.

С точките, спечелени от участия във всичките осем кръга, той завоюва вицешампионска титла в едва втория си пълен сезон в любителските картинг серии. Шампион е каралият също без прекъсване Виктор Николов. В състезанието се включи и Самуил Славев, за когото това бе четвърто участие в картинг състезание и едва трето в надпревара от Junior шампионата.

В края на сезона, след шест подиума (една победа, две втори места и три трети), Цветелин Цонев натрупа самочувствие и амбиция за още победи. Те вероятно предстоят в наближаващия зимен шампионат, за който се очаква официално публикуване на календара. Със сигурност за младия пилот пауза в участията няма да има, тъй като големият финал на сезона (т. нар. плейофи) и първият кръг от зимния шампионат се очаква да се състоят в рамките на този месец.

Стилиян Тенчев