обновена 4:14 PM EET, Jan 15, 2021

Три купи и много медали за “Торнадо“ от Държавното първенство

  • Публикувано в Спорт

123050915 410070427055859 4702088882716063493 n

Над 500 гимнастици от цяла  България в продължение на седмица разпределяха шампионските титли на Държавното лично-отборно първенство по спортна гимнастика  за 2020 г. в  зала „Арена армеец” в гр. София.

КСГ „Торнадо” Търговище участва  с отбори в три възрасти - деца до 8г., момчетата младша, момчетата старша и индивидуално с   юноши младша  и юноши старша. Възпитаниците на треньорите Добромир Стойнев, Йордан Савов и Снежана Стоянова се представиха отлично, спечелвайки отборни купи във всички възрасти.

Отборът на най-малките -  до 8г. в състав Онур Хикмет, Волкан Кемал, Светозар Красимиров, Алпер Ъшък, Едис Мартинов и Виктор Господинов, се класира на трето място, след „Черноморски юнак“Варна и ЦСКА.

В индивидуалното класиране имаше само многобой, където след отличната си игра Онур Хикмет завоюва вицешампионската титла, а Волкан Хикмет е пети. И при момчетата младша отборът на „Торнадо“ в състав Мерт Ахмед, Даниел Господинов, Димитър Лалов, Николай Лалов и Даниел Недков, се класира трети.

В индивидуалното класиране Мерт Ахмед е трети в многобоя, земя, прескок и в осмицата на останалите уреди, а Даниел Господинов е осми на земя.

Отборът на момчетата старша /Радостин Янев, Константин Куцаров, Данаил Руменов, Християн Василев, Иван Стоичков и Павел Милчев/ остана втори в отборното класиране. Радостин Янев е вицешампион на висилка и трети в многобоя, халки и прескок. Данаил Руменов е шести на прескок, а Константин Куцаров осми на халки. Въпреки малкото време за подготовка, при юношите младша Георги Стоянов се представи отлично. Той се окичи с три шампионски титли - на кон с гривни, халки и висилка, и спечели вицешампионска титла на земя и бронзов медал в многобоя. Въпреки, че Миркаан Даян Стефанов участва за първи път в тази възраст, той завоюва три бронзови медала – на земя, халки и успоредка, четвърто място в многобоя и кон с гривни и пето на висилка. Димитър Иванов за първи път участва във възрастта юноши старша, където се представи добре.