обновена 2:28 PM EET, Jan 20, 2021

Шампионска титла, 8 златни и 7 сребърни медала за СКСГ „Светкавица”

  • Публикувано в Спорт

123495586 809250119873299 5110313415713657433 n

Множество призови класирания в държавното първенство по спортна гимнастика записаха и състезателите на СКСГ „Светкавица” гр.Търговище.

Първи се представиха най-малките, децата до 8 години. Отборът на клуба беше в състав: Димитър Пламенов, Християн Бориславов, Анатоли Пламенов, Алекс Енверов, Нутфи Кота и Марин Боянов. При много голяма конкуренция те успяха да заемат престижното шесто място в отборната надпревара, разказа Румяна Станчева – председател на Клуба.

Момчетата старша възраст, в състав.: Александър Христов, Толга Абдурахманов, Александър Христомиров, Огнян Николаев и Джем Ахмедов, за пореден път доказаха, че са най-добрият и компактен отбор по спортна гимнастика в България. Те победиха убедително в отборната надпревара. В индивидуалната надпревара за многобой шампион на България за 2020 г. стана Александър Христов, а Толга Абдурахманов е вицешампион. В почетната осмица се нареди още Александър Христомиров, който е шести. Отборът успя да пласира по двама финалисти на всеки уред, което и максималния брой участници от клуб, сподели още Станчева. и допълни, че във финалите на отделните уреди момчетата за пореден път доказват, че саотбор номер едно в страната.

Толга Абдурахманов се окичи с три златни медала. Той стана шампион на кон с гривни, успоредка и халки. Седми е на прескок.

Александър Христов е шампион на земна гимнастика, вицешампион на прескок, четвърти на успоредка и пети на халки и висилка.

Александър Христомиров завоюва сребърен медал на земна гимнастика и четвърто място на висилка.

Огнян Николаев е вицешампион на кон с гривни.

При юноши младша възраст, СКСГ „Светкавица“ беше представена от Ростислав Христов, който се представи много добре и завърши 16-и в крайното класиране, каза председателят на Клуба.

В събота и неделя беше ред на младежите – Теодор Трифонов, Младен Младенов и Сезер Топчу. Те завършиха на трето място в отборната надпревара, а Теодор Трифонов стана вицешампион на България за 2020 г. Младен Младенов е 11-и, а Сезер Топчу – 14-и, отбеляза Станчева.

Във финалите на отделните уреди Теодор е с три шампионски титли – халки, прескок и успоредка, два сребърни медала – земна гимнастика и висилка, и с едно четвърто място – кон с гривни.

Сезер е шести на кон с гривни, а Младен е с осми места на земна гимнастика и висилка.

Състезателите от СКСГ „Светкавица” бяха поздравени за отличното си представяне от своите треньори Дмитрий Николов и Свилен Дянков, от техния почетен треньор Румяна Чукарска и от председателя на клуба Румяна Станчева.