обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Цветелин Цонев с второ място на Лаута

  • Публикувано в Спорт

cc 160421

В неделя на писта Лаута в Пловдив се проведе вторият кръг от любителския SWS Junior картинг шампионат.


В петте квалификационни обиколки търговищкият пилот не успя да направи необходимите четири с постоянно темпо. Друг състезател на пистата неволно му попречи и той се класира едва пети на стартовата решетка.


Отличен старт и три успешни изпреварвания изведоха Цветелин до второто място във финала, а това му отреди втора позиция на стартовата решетка за суперфинала.


С чудесен старт и успешна защита на позицията Цонев успя да запази второто място, въпреки постоянните атаки на съперниците. След финала от рейсконтрола му наложиха наказание от 10 секунди за докоснат конус при преминаването през задължителния бокс.

С добавеното време Цветелин остана трети в класирането за суперфинала. В третия „бонус финал“ състезателите бяха подредени на случаен принцип от софтуера на пистата. Цветелин стартира от пета позиция, а след него беше лидерът в класирането Виктор Николов.

С много силно каране и двамата си пробиха път до първа и втора позиция. Цветелин успя да задържи първата позиция до предпоследната обиколка, но със смела маневра Виктор Николов успя да го изпревари.


В крайното класиране пилотите на Junior Racing Виктор Николов и Цветелин Цонев заеха първа и втора позиция, а трети се нареди Преслав Недялков.


Следващият кръг на Лаута е на 16.05.2021 г., а предстоящия уикенд (18.04.2021 г.) е първият кръг на писта Виница във Варна, където младият пилот се очаква да вземе участие.

Стилиян Тенчев