обновена 7:36 AM EEST, Jun 20, 2021

Цветелин Цонев записва участие в благотворително състезание

  • Публикувано в Спорт

IMG 8138

На 01.05.2021 г. картинг писта „Варна“ стана домакин на традиционното благотворително състезание в памет на Айртон Сена.

В инициативата се включиха екипите на RaceFacer.com и картинг писта „Лаута”. Голямата цел на 17 пилоти, записали имената си в стартовия списък, този път бе да се подпомогне семейството на близнаците Пеши и Вики.

Съгласно регламента на състезанието участниците бяха разделени в два полуфинала според постигнатите времена по време на тренировките, а победителят трябваше да бъде определен в сериите на малкия финал (Б) и големия финал (А).

Цветелин постигна второ време в квалификацията и това го подреди на първа редица на старта в неговия полуфинал. На първия завой, след струпване на пилоти, Цонев се оказа едва шести, а до края на серията навакса една позиция и това го класира във финал А.

Стартирал десети, след оспорвана битка търговищкият пилот се изкачи до шестото място. За оспорваното състезание говори фактът, че групата пилоти на позиции от шеста до десета финишираха с разлика помежду си от 1,5 секунди.

След като натрупа опит в битки с опитни пилоти, на Цветелин му предстоят още две състезания в рамките на следващите два уикенда -– на 09.05.2021 г. на писта „Варна“ и на 16.05.2021 г. на писта „Лаута“.

За семейството на Пеши и Вики бяха събрани 3 640 лв., включително и от индивидуални дарения, които ще бъдат преведени от организаторите по сметките на двете деца.

Всеки, който желае да се включи в подкрепа на каузата, може да намери информация на следния линк: https://www.facebook.com/Да-помогнем-на-ПЕШИ-и-ВИКИ-1837575906465965

                                                                                             

Стилиян Тенчев