обновена 12:19 PM EEST, May 17, 2024

Шампионски титли и куп медали за "Торнадо" от Държавното първенство

  • Публикувано в Спорт

357385108 10224888617789775 1882680101459177938 n

Гимнастиците на СКСГ “Торнадо“ взеха участие във финалите на Държавното-лично отборно първенство в зала „Арена Армеец“ в София.

При най-малките първият отбор в състав: Матей Стойнев, Бурак Неджатинов, Стелиян Ненчев, Александър Митев, Райън Исмаил и Георги Александров, зае 4-то място отборно, а вторият отбор в състав - Никола Александров, Окан Мустафов, Айкан Саидов, Димитър Димов, Велизар Борисов и Арас Зюлкюфов, се класира 10-и.

При момчетата младша възраст Онур Хикмет безапелационно спечели  титлата шампион на България за 2023г.в многобоя.

Вицешампионска титла отборно за момчетата младша на "Торнадо" извоюваха Онур Хикмет, Ивайло Иванов, Алпер Ъшък, Виктор Господинов и Аршън Алънч Караслан.

В шампионата на уреди Онур е шампион и на кон с гривни, халки, успоредка и  висилка, вицешампион на прескок и пети на земя. Алпер Ъшък е е в призовата осмица на халки и успоредка. Във възрастта момчета старша отборът  в състав: Даниел Господинов, Волкан Кемал, Николай Лалов и Борислав Иванов, зае пето място. На финалите на уреди отлично се представи Даниел Господинов, който е шести на земя и седми на кон с гривни. Димитър Лалов участва индивидуално при юношите младша, като се класира пети във финала на кон с гривни.

На 1 и 2 юли се проведе Държавното първенство и в най-горните възрасти-юноши старша, младежи и мъже. Търговищкият клуб участва с отбори при юношите старша и младежите и индивидуално със  специално прибралия се от чужбина Пламен Шейтанов при мъжете. Младежите /Георги Стоянов, Петър Петров и Димитър Иванов/ станаха отборни шампиони за 2023г. на България. Георги Стоянов е трети в многобоя, а Пламен Шейтанов осми в многобоя при мъжете. Юношите старша /Миркаан Даян Стефанов, Радостин Янев, Данаил Руменов и Константин Куцаров/ са трети отборно.

 На финалите на отделните уреди  Миркаан Даян Стефанов завоюва бронзов медал на халки, а Петър Петров е осми на същият уред. При младежите, макар и контузен, Георги Стоянов спечели два бронзови медала на халки и висилка, четвърти е  на кон с гривни, шести на успоредка и седми на прескок. Пет стотни деляха от медалите на висилка и успоредка Пламен Шейтанов, който се представи отлично при мъжете, класирал се в призовата шестица и на останалите уреди.